Diş Kemiği Erimesine Ne İyi Gelir

Diş Kemiği Erimesine Ne İyi Gelir?

Diş kemiği erimesine ne iyi gelir? Sorusunu soran pek çok kişi vardır. Dişler kemikler gibi güçlü bir yapı taşımaktadır. Diş kemikleriyse normal kemikler gibi kalsiyum depolar. Yaş ilerlemesi ve diş temizliğinin düzensiz yapılması tazı nedenlerden dolayı kemiklerde güç kaybı yaşanabilir. Söz konusu kayıplar, dişte kemik erimesine kadar gidebilir.

Bu bakımdan güçlendirmek için neler yapılabileceği önem taşımaktadır. Temel olarak kalsiyum ve fosfat tarzı mineral alımları yükseltilmelidir. Asitli ve şekerli gıdaların tüketimi de ayrıca sınırlandırılmalıdır.

Diş Kemik Erimesi Nedir?

Dişlerde diş eti çekilmesi, diş kemiğinde yaşanan sorunlardan ötürü dişte kemik erimesi oluşturabilmektedir. Sorun, diş kayıplarına kadar gidebilmektedir.

Diş kayıplarının oluştuğu yerde implant ve diş kaplama tarzı tedavi yöntemler çözüm olabilmektedir. Bununla birlikte kemik sağlığını korumak da şarttır. Şayet etkili tedavi yöntemleri uygulanmazsa damak erimesi tarzı sorunlara kadar gidebilir.

Dişlerde Kemik Erimesi Neden Olur?

Dişte kemik erimesi ciddiye alınması gereken bir durumdur. Şayet bu gibi problemleriniz varsa, Göktürk Diş olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu durum tıbbi litreratürde Alveolar Kemik Rezopsiyonu olarak malum olan, dişleri çevreleyen ve destekleyen kemik dokusunun kaybı olarak tanımlanabilir. Hem diş sağlığı hem de genel ağız sağlığı üzerine ciddi etkiler oluşturabilmektedir. Ancak sadece bununla sınırlı kalmadan, diş kayıplarını da getirebilmektedir.

Bu durumlar farklı sebeplerden dolayı meydana gelmektedir. Periodontal Hastalıklar onlardan biridir. En yaygın sebep, Periodontitis olarak isimlendirilen diş eti hastalıklarıdır. Söz konusu problemler diş etlerinin ve çevreleyen dokuların iltihaplanmasına yol açar. Zaman içerisinde de kemik dokusunun yıkımına neden olur.

Bunun dışında dişte kemik erimesi nedenleri arasında mekanik stres ve travma da vardır. Brüksizm tarzı diş gıcırdatma alışkanlıkları ya da dişlere uygulanan aşırı kuvvetler de kemik dokusuna zarar verebilir.

Ayrıca yetersiz oral hijyen de unutulmamalıdır. Düzenli diş temizliği ve ağız bakımı ihmal edilirse, Periodontal hastalıklar, ardından da kemik erimesi oluşabilir. Hastadan hastaya göre bu durumlar farklılaşabildiği için tedaviler de özel şekilde gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca, diş eti hastalıkları belirtilerini erken fark edip profesyonel tedavi almak da büyük önem taşır.

  • Travmalar veya diş gıcırdatma alışkanlıkları
  • Diş eti iltihabı (periodontitis)
  • Yaşlanma ve kemik yoğunluğunun azalması
  • Yetersiz ağız hijyeni
  • Genetik faktörler

Diş kemiği erimesine iyi gelen tedaviler arasında periodontoloji uzmanlarının önerileri de bulunur. Bu konuda daha fazla bilgi için periodontoloji nedir? makalemizi okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Diş Eti Flap Operasyonu Yaptıranlar

Dişte Kemik Erimesi Belirtileri

Dişte kemik erimesi belirtileri hastalar tarafından bilinmesi gereken önemli bir konudur. Zira bunları bilmek, erken dönemde tıbbi yardım almanıza olanak tanımaktadır. Kliniğimiz ile iletişime geçerseniz, konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Dişte kemik erimesi belirtileri her hastada farklılık gösterebilir. Ancak genel anlamda bunları aşağıda olduğu gibi sıralamak mümkündür.

  • Diş eti çekilmesi
  • Kötü ağız kokusu
  • Diş eti kanaması
  • Diş apsesi oluşumu
  • Dişlerde sallanma
  • Şiddetli diş ağrısı
  • Diş hassasiyeti
  • Diş etinde renk değişiklikleri

Şayet bu gibi durumlar varsa, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzman doktorlarımız size bu konuda yardımcı olmaktadır.

Diş kemiği erimesini engellemek ve sağlıklı bir diş yapısına kavuşmak için yapılan operasyonlardan biri de kemik tozu uygulamasıdır. Daha fazla bilgi için kemik tozu yaptıranların yorumları başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Diş Kemik Erimesi Hangi Bölüm Bakar?

Dişleri ve implantları çevreleyen, onları destekleyen yumuşak ve sert dokuların hastalık ve sağlık hallerini inceleyen diş hekimliği branşı Periodontoloji olarak isimlendirilmektedir. Bu dokularda gelişen hastalıkların teşhisi, tedavi ve tedavi ardından elde edilecek sağlığın muhafaza edilmesini hedefler.

Eğer dişte kemik erimesi yaşıyorsanız, bunun için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Muayene ardından size bu tanı doktorlarımız tarafından konuşmuşsa, tedavi de uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Diş Kemiği Erimesine Ne İyi Gelir?

Dişte kemik erimesine ne iyi gelir? Bu sorunun yanıtı da hastalar tarafından merak edilebilmektedir. Bunun için yapılabilecek birkaç öneri vardır. Düzenli diş temizliği onlardan bir tanesidir.

Dişleri düzenli olarak fırçalamak, diş kemiklerini güçlendirmenin yollandırmanın yollarından bir tanesidir. Çocuk yaştan itibaren başlanması durumunda dişlerde bulunan bakterileri ortadan kaldırarak, kemik yapısını kuvvetlendirmektedir. Ayrıca aşağıdaki öneriler de vardır.

Doğru Diş Macunu

Doğru diş macunu kullanımı da diş erimesine ne iyi gelir? Sorusunun yanıtlarından biridir. Herhangi bir diş macunu, diş kemiğindeki bozulmalara karşı işe yaramayabilir. Bu bakımdan hekimlerimiz ile iletişime geçerek yardım alabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre ne tür diş macunları kullanabileceğinizi bu sayede öğrenebilirsiniz.

Genel anlamda florür içeren macunlar diş çürüklerinin de önüne geçer. Mineral kayıplarını da aza indirerek, dişleri güçlü hale getirir.

Şeker Tüketimini Azaltmak

Şeker tüketimini azaltmak da bu kapsamda unutulmamalıdır. Zira fazla şeker kullanmak, diş kemik erimesi ve diş minesinde bozulmaların başında gelen nedenler arasındadır.

Şeker, içerisinde yer alan asit içerikli maddelerden ötürü diş kemiğini parçalamaktadır. Bununla sınırlı kalmadan diş bakterilerini de arttırır. Dolayısıyla şekerli gıdaları sınırlamak tavsiye edilir. Şekerli sakız, tatlı ve çikolataya karşı dikkatli olunmalıdır.

Meyve ve Meyve Suyu Tüketiminde Dikkatli Olma

Dişte kemik erimesi olan kişilerin bazı konulara dikkat etmesi gerekmektedir. Her ne kadar meyveler sağlıklı bir yiyecek gibi görünse de, içerisinde doğal şeker ve asidik maddeler yer almaktadır. Bu bakımdan fazla tüketildiği zaman dişte kemik erimelerini görmek mümkündür.

İlginizi Çekebilir:  3 Yaşındaki Çocuğun Diş Çürümesi Tedavisi

Örnek olarak greyfurt ve portakal, içerisinde çok sayıda asidik unsur bulundurmaktadır. Dolayısıyla fazla tüketim de olmamalıdır. Meyve şekerleri ve asitleri diş kemiğinde kalsiyum azalmasına yol açmaktadır. Hazır meyve suları da ilave şekerler nedeniyle özen gerektirmektedir. Ara sıra tüketilmekte olan meyveler ise soruna neden olmaz.

Vitamin ve Kalsiyum

Diş kemiği içerisine doğal olarak mevcut olan kalsiyum, zaman içerisinde bakteri ve asitlerden ötürü azalmaktadır. İçerisinde kalsiyum bakımından zengin yiyecekler tüketmek, güçlendirmenin etkin metotlarından bir tanesidir. Bu konuda kliniğimize danışarak, kendiniz için en uygun besinlerin hangisini olduğunu öğrenebilirsiniz.

Süt ürünleri ve Su Tüketimi

Kalsiyum bakımından zengin olduğu malum olan süt ürünlerini tüketmek, diş sağlığını da kuvvetlendirmektedir. Bununla beraber her zaman ölçülü olmak şarttır. Zira içerisinde laktoz yer almakta olup, asidik bir maddedir. Bunun dışında şeker türüdür. Diş salığı için laktoz olmayan süt ürünleri kullanılmalıdır. Bunun dışında soya veya badem sütü tarzı ürünler de süt yerine geçen alternatif olabilir.

Ayrıca suyu da unutmamak gerekir. Doğal ve şekersiz olduğu gibi, vücudu zararlı maddelerden de arındırır. Bu nedenle diş kemik erimesi tedavileri arasında önemli bir yere sahiptir. Örnek olarak asitli bir yiyecek tükettikten sonra su ile ağzı çalkalamak, dişte görülen kemik erimesi etki ve belirtilerini düşürebilir.

Kafein Tüketimini Azaltmak

Tüm bunların yanı sıra diş erimesine ne iyi gelir? Sorusu için kafein tüketimini azaltmak da yanıt olarak verilebilir. Çay ve kafein tarzı kafein maddesi olan besinler, diş kemiğine oldukça zarar verir. Fazla kahve tüketmek kemik yapısını bozması dışında, diş renginde sararmalara da neden olur. Dolayısıyla tüketimi dikkatli yapılmalı, ayrıca içtikten sonra diş temizliği de aksatılmamalıdır.

Diş Kemik Erimesi Tedavileri

Diş kemik erimesi tedavileri her hasta için özel bir şekilde yapılmaktadır. Kliniğimizde dişte kemik erimesinin durdurulması, kontrol edilmesi için bir takım tedaviler yapılmakta, önlemler de alınmaktadır.

Erken teşhis ve müdahale bu kapsamda önem taşımaktadır. Kliniğimizde düzenli diş muayeneleri ve radyografik incelemeler, erken evrelerinde teşhis edilmesine destek olmaktadır.

Periodontal hastalıklarda etkin tedavi, kemik erimesinin ilerlemesine karşı yardım edebilmektedir.  Tedaviler diş taşını temizliği,  kök yüzeyi temizleme ve gerektiği durumlarda cerrahi müdahaleleri içerebilmektedir.

İleri kemik erimesi hallerinde, kemik grefti ya da doku rejenerasyon metotları, kaybedilmiş olan hacmi geri kazandırmak için yararlanılabilir.

Bu tedaviler, dişlerin çevresindeki dokunun sağlıklı kalmasını ve işlevlerini sürdürmesini sağlar.

Tedavi YöntemiAçıklama
Kemik GreftiKayıp kemiğin yerine yeni kemik ekleme.
Plak veya Aligner KullanımıDişlerin pozisyonunu düzelterek kemik kaybını önleme.
Periodontal TedaviDiş eti iltihabını kontrol altına alma.

Diş Kemik Erimesi Ameliyatı

Diş Kemik Erimesi Ameliyatı

Diş kemik erimesi ameliyatı gerektiği durumlarda yapılabilmektedir. Periodontal tedaviler bunlardan bir tanesidir. İleri seviye periodontal hastalıkların tedavisi, kemik erimesinin ilerlemesini durdurabilir ya da yavaşlatabilir. 

İlginizi Çekebilir:  İmplant İyileşme Başlığı

Ancak farklı çözümler de vardır. Kemik grefti ve rejeneratif prosedürler de bunların arasındadır. İleri seviye durumlarda bu yöntemler, kemik hacmini geri kazandırmaya dair olabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra dental implantlar da vardır.

Bunlar diş kayıpları neticesinde meydana gelen kemik  erimesi durumlarında, etkili çözüm olabilmektedir. Çene kemiğine uyarı vererek, kemik dokusunu korumada olanak tanıyabilmektedir.  Bu uygulamaların ne kadar sürdüğü ise değişmektedir. Periodontal tedaviler birkaç haftadan birkaç aya kadar olabilmektedir.

Kemik grefti ve rejeneratif tedaviler ise birkaç aydan bir seneye kadar olabilmektedir. Zira kemik erimesi ve rejenerasyonu zaman istemektedir. Dental implant çözümleri ise genellikle birkaç aydır. Göktürk Diş olarak diş kemik erimesi ameliyatı uygulamalarını, hastalarımız için özel olarak planlayarak yapıyoruz.

Diş kemiği erimesine iyi gelen tedavi yöntemlerinden biri de eksik dişlerin tamamlanmasıdır. Bu konuda çeşitli eksik diş tamamlama yöntemlerini öğrenmek için eksik diş tamamlama yöntemleri makalemizi inceleyebilirsiniz.

Eriyen Diş Kemiğine İmplant Yapılır Mı?

Eriyen diş kemiğine implant yapılır mı? Sorusu pek çok hasta tarafından sorulmaktadır. Bunun yanıtı evet olmakla birlikte, bazı tedbirler de alınmalıdır. İlk olarak kemik yoğunluğunun değerlendirilmesi gerekir. Başlamadan önce çene kemiğinin durumunu anlamak için detaylı radyografik değerlendirmeler sağlanmaktadır. Bu işlem implant yerleştirilecek alanın uygunluğunu anlamak için önemlidir.

Bunun dışında kemik grefti ve augmentasyon da vardır. Kemik yoğunluğu yeterli değilse, bu işlemler de uygulanabilmektedir. Bu temel olarak implantın destekleyeceği kemik hacmini yükseltmeyi hedeflemektedir. Kemik yetersizliğinde implant tedavisinde ilk olarak kapsamlı bir değerlendirme gerekmektedir. Bunun için doktorlarımız, her hatanın ağız yapısını ve kemik yoğunluğunu ayrıntılı biçimde değerlendirmektedir.

Ardından da greft ve augmentasyon gelir. Gerekli olan durumlarda, çene kemiğini güçlendirmek için yapılmaktadır. Böylece kemik dokusu tekrar oluşturularak, implant için destek de elde edilmektedir. Ardından da implant yerleştirme gelir. İyileşme sürecinin dolması ardından, implant cerrahi işlemler ile hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır.

Tüm bunların tamamlanması ardından, kemik ile bütünleşme için bir süre gerekmektedir. Söz konusu süre, hastaların genel sağlık durumlarına, kemik yapısına göre değişmektedir. İmplant yerleştirilmesi ardından da protez diş uygulaması kalmaktadır.

Sonuç

Dişte kemik erimesi pek çok kişide rastlanabilecek bir sorundur. Bunun belirtileri arasında kötü ağız kokusu, diş eti çekilmesi gibi durumlar bulunmaktadır.  Şayet bu tür problemleriniz bulunuyorsa, kliniğimiz ile en kısa sürede iletişime geçebilirsiniz.

Diş eti sağlığı, diş kemiği erimesini önlemede kritik bir öneme sahiptir. Bu konuda diş eti sağlığını koruma ve diş eti çekilmesi gibi durumlarla başa çıkma yöntemlerini diş eti çekilmesinden kurtulanlar başlıklı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Diş kemiği erimesine ne iyi gelir diyorsanız diş eti sağlığına dikkat etmek, düzenli kontroller ve uygun tedavi yöntemleriyle diş kemiği erimesinin önüne geçebilirsiniz.

Göktürk Diş olarak bu gibi durumlarda, uzman hekimlerimiz ile diş erimesi problemlerinize özel çözümler sunuyoruz. Bunun için gelişmiş tıbbi teknolojiden yararlanıyoruz. Tedavi uygulamalarını, ihtiyaçlarınıza göre özel bir şekilde şekillendirerek sorunsuzca uyguluyoruz.

Diş Kemiği Erimesine Ne İyi Gelir? makalemizin sonuna geldik. Daha fazla bilgi almak ve diğer hizmetlerimizi incelemek için Göktürk Diş bağlantısından ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

DentistaGroup Göktürk Ağız ve Diş Sağlığı Polikinliği
DentistaGroup Göktürk Ağız ve Diş Sağlığı Polikinliği
DentistaGroup olarak sağlıklı ve estetik bir gülümseme için ihtiyaç duyduğunuz tüm diş tedavi hizmetlerini Göktürk konumunda sizlere sunmaktayız. Kliniğimizde, deneyimli diş hekimlerimiz ve son teknoloji cihazlarımız ile en yüksek kalite standartlarında hizmet veriyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilen Yazılar